Dünyanın En Büyük Evi The One Nerededir, Fiyatı Nedir?

abd-nin-en-pahali-evi

Dünyanın en büyük evi unvanını elinde bulunduran The One, fiyatı ile dudak uçuklatıyor. Sadece 1000 metrekarelik terası ile dudak uçuklatan mimari özelliklere sahip olan The One, halen dünyanın hem en büyüğü, hem de en pahalısı! Tasarımı ve inşa edilmesinin neredeyse 10 yıl sürdüğü aktarılan dünyanın en büyük evi The One ile ilgili merak ettiğiniz her detayı yazımızda siz okurlarımız için derledik.

Dünyanın En Büyük Evi Nerede?

Dünyanın en büyük konutu Amerika Birleşik Devletleri (ABD) sınırları içerisindedir. ABD’de en pahalı ev unvanı sahip olan bu dev yapıt Los Angeles’tadır. Ev toplamda 10 bin metrekarelik bir alana yayılmıştır. İçerisinde çok sayıda yatak odası ve diğer mahallerin yanı sıra havuz, koşu parkuru, güzellik salonu gibi sosyal tesisler de bulunmaktadır.

Dünyanın En Büyük Evi Ne Kadar?

Dünyanı en büyük evinin fiyatı da büyüklüğü kadar dudak uçuklatıyor. Los Angeles’ta yer alan bu muazzam evin değerinin 340 milyon dolar olduğu aktarılıyor.

Dünyanın En Büyük Evinin Mimarı Kimdir?

Dünyanın en büyük evini tasarlayan mimar Paul McClean’dir. McClane’e projede iç mimar olan Kathryn Rotondi ve Nile Niami yardım etmiştir. Birisi mimar olan üç ismin tasarladığı The One’un hayata geçmesi için 10 yılın geçtiği söyleniyor. 10 yıllık sürede evin tasarlanması ve inşa edilmesinin sürdüğü biliniyor.

The One Özellikleri Nelerdir?

The One’un özellikleri fiyatının neden pahalı olduğu gösterir niteliktedir. İçeriğinde yer alan muazzam büyüklükteki yaşam alanları ile The One, parasının hakkını sonuna kadar vermektedir. Yaklaşık 10 yıllık sürede hayata geçen The One, 10 bin metrekarelik büyük bir alana yayılmıştır. İçerisinde bulunan oda ve yaşam alanlarının özellikleri, sayıları ve diğer merak edilenler şu şekildedir:

  • 1000 metrekare teras
  • 5 yüzme havuzu
  • 30 araba kapasiteli garaj
  • 510 metrekare ana süit oda
  • 42 banyo
  • 21 yatak odası
  • Güzellik salonu
  • 120 metre uzunlukta koşu parkuru
  • 360 derecelik panaromik Pasifik Okyanusu, San Gabriel Dağları ve Los Angeles şehir manzarası

The One İç Mimari Tasarım Özellikleri Nelerdir?

The One’un iç mimarisi panaromik manzarayı ön plana çıkartmaya odaklı yapılmıştır. Evin ana girişinde yer alan 9 metre yüksekliğinde tavanında 360 derece panaromik manzara sunan evde; Pasifik Okyanusu ve San Gabriel Dağları muhteşem bir görsel şölen sunmaktadır. Siyah, beyaz ve gri renklerin hakim olduğu evdeki tüm detaylar; manzarayı parlatmak için tercih edilmiştir.

The One Mimari Tasarımının İlham Kaynağı Nedir?

The One’un ilham kaynağı için birkaç isimden söz etmek mümkündür. Mimari tasarımlarda Bulgari, Baccarat ve Aman gibi lüks otellerin ışık, renk ve tekstillerinden ilham alınmıştır. Rodeo Drive’da yer alan Tom Ford’un butiği dünyanın en büyük evi için ana ilham kaynağını oluşturmuştur.

YOUR COMMENT